Tips & Råd


kensonBanner-752x285-kvammen_KontorErgonomi

 

Hvor på kroppen har du vondt?

Hode              Øyne            Nakke            Skulder           Underarm         Hånd og håndledd 
Rygg og korsrygg              Sete og hofter             Kne, legg og fot

Litt om oss

 

Kenson utvikler og produserer produkter for god kontorhelse. Kenson startet opp med møbelproduksjon helt tilbake i 1932. Dagens arbeidsoppgaver er i større grad statisk og stillesittende. På 2000-tallet endret vi derfor vår kjernevirksomhet etter markedets behov for ergonomisk tilrettelagt utstyr. Kenson er den eneste produsent i dagens marked med et helhetlig ergonomikonsept som består av produkter eller kombinasjon av produkter tilpasset behovet til det enkelte mennesket. Vårt sortiment består av ergonomiske produkter som forebygger skader og slitasje. En av de største produktgruppene er datamus, støtteprodukter til PC-bruk og stoler i tillegg til møbler, – alle med sine ergonomiske fordeler.  Med våre produktløsninger får du mer overskudd.
Fokus på ergonomi – god kontorhelse – gir deg helt enkelt et bedre liv.

Gå inn her for å lese mer om Kenson

 

 

 

……….


 

5 tips til en bedre kontorhelse

Muskel- og skjelettplager som følge av en statisk arbeidsstilling er et vesentlig helseproblem i Norge, og har økt de siste år. Heldigvis er det en rekke tiltak du kan gjøre for å forebygge eller lindre disse plagene.

 

 

1) Sørg for god kontorergonomi:Grunnprinsippet ved god kontorergonomi er dels en god avlastning av de musklene som belastes mest, og en størst mulig variasjon på musklene som får mye gjensidig belastning. Det er forskjellige måter å løse det på.

2) Ta utgangspunkt i det tilbakevendende problemet: Før du endrer utstyret på kontoret, tenk gjennom hvilke plager du opplever hyppigst og arbeidet du utfører. En veldig god underarmsstøtte kan for eksempel være til god hjelp for skulder og nakke. Bruker du tastaturet mye, kan det være lurt å ha en integrert datamus i tastaturet.

3) Ta pauser: Husk å ta korte pauser og reis deg gjerne fra arbeidspulten.

4) Sitt så naturlig som mulig når du jobber: En grunnleggende tanke er å ha en arbeidsstilling hvor armen henger naturlig ned og følger tyngdekraften, og hodet i senter for tyngdelinjen. Har du for eksempel stor avstand mellom albue og overkropp,  betyr det at du bruker for mye av musklene og overbelaster overarm og skulder.

5)  Bruk et heve/senk-bord: Ta stolen litt bort og bruk et heve/senkebord. Da får du skapt en helt annen type belastning enn når du sitter. Et heve- og senke-bord kan avlaste korsrygg og hofter. Faktisk får du et større trykk mellom ryggskivene når du sitter enn når du står.

Fra HMS bilaget i Finansavisen


 

Translate »