God kontorhelse. Et bedre liv. Produsenten som gjør Norge friskere
21689
page-template-default,page,page-id-21689,page-parent,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.7.1,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Om Kenson

Kenson utvikler og produserer KontorErgonomi produkter for bedre kontorhelse.  Produksjonsfabrikken ligger i Sør Asia, men vi har lager og kontor i Sverige og Norge. Kenson har en lang og solid erfaring på produksjon og utvikling av ergonomiprodukter. En av de største produktgruppene, er ergonomiske datamus. Selskapets ansatte har over 30 års erfaring innen salg og utvikling av ergonomiske dataprodukter.


 

God kontorhelse. Et bedre liv.

Konseptet 
For å unngå negative effekter som følge av databruk vil det være svært fordelaktig å tenke forebyggende ved å benytte tilpassede ergonomiske produkter. Basert på erfaring vil en kombinasjon av ergonomiprodukter og faglig oppfølging hos en behandler være positivt for PC-brukere med muskel- og skjelettlidelser. Effektene av faglig oppfølging og behandling vil være begrenset dersom brukeren ikke fjerner årsakene til sine smerter og ubehag. Når dette hjelper deg, og du ikke lengre har vondt relatert til muskel- og skjelettlidelser så har du oppnådd god kontorhelse og et bedre liv.

 

 

 

Reduser sykefraværet – spar penger. Manglende tilrettelegging på arbeidsplassen medfører økt risiko for både korttids- og langtidssykefravær, samt vesentlige kostnader for arbeidsgiver. Vår ErgoGuide et er godt hjelpemiddel som belyser de mest vanlige slitasjeplagene, og fore-byggende produktløsninger som passerbest for deg. Til ErgoGuiden  Se også gode tips med vår kiropraktor Ole Christian Kvammen. Gode råd kan hjelpe deg å et bedre liv både på jobb og i fritiden.

 

 

 

 


 

Historie fra 1932

 

Lang fartstid og solide tradisjoner som møbelprodusent (1932 – 1990)

Kenson kommer fra TUA møbler i Sverige. Vår historie som møbelprodusent, er gammel. Kenson-eventyret startet i 1932. Thure Anderson stiftet selskapet Thure Anderssons Möbelfabrik AB. Dette ble en stor og solid møbelprodusent i Sverige, som hadde sin storhetstid på 70-tallet. Selskapet endret senere navn til Tuaverken AB, som deretter ble TUA AB.


Firmaet hadde ca. 260 ansatte (1970 – 1990)

Thure sin sønn, Kenneth Andersson, tok over firmaet på 70-tallet. Firmaet hadde ca. 260 ansatte på det meste, og var en av de største kontormøbel-produsentene i Sverige på 80- og 90-tallet. Firmaet endte opp i det store konsernet Hexagon och Swedish Match (svensk snusprodusent). Da Kenneth Andersson så at det fantes en risiko for at firmaet skulle splittes opp, kjøpte han tilbake deler av konsernet.


Deler av selskapet ble solgt til Martela og IKEA (1990 – 2009)
På starten av 90-tallet solgte TUA AB deler av virksomheten til Sparta Holding, som i sin tur ble en del av henholdsvis Martela (det finske stormøbel-produsenten) og IKEA. Deretter startet Kenneth Andersson firmaet Kenson AB, sammen med sin sønn Markus Skoglund.


Oppkjøp (2009 – 2014)
Kenson AB ble i 2009 kjøpt opp av Ergoption AB. Kenson AB og Ergoption AB har blitt drevet som to uavhengige selskaper innen bransjene ergonomi og kontormøbler.


Kenson AB og Ergoption AB og ble slått sammen til ett selskap 1 januar 2015, og endret navn til Kenson AB. (2015) 

I 2015 endret Ergoption AB navn til Kenson AB. Kenson AB omsetter i dag for ca. 150 MSEK. Store deler av omsetningen er ergonomiske produkter som datamus, tastatur og underarmstøtter. 50% av omsetningen er kontorstoler, understell, oppbevaring og skrivebordsplater.

Kenson AS ble etablert i 1. januar 2015. Kenson AS ivaretar det norske markedet for Kenson AB.